APK

De letters APK staan voor Algemene Periodieke Keuring. Bij deze keuring kijken we of uw auto voldoet aan de door de wet gestelde eisen op het gebied van veiligheid en milieu. Door uw auto een APK te geven, voorkomt u dat er gevaarlijke momenten kunnen ontstaan op de weg. Na de keuring is het voertuig namelijk weer veilig verklaard om deel te nemen aan het dagelijkse autoverkeer. Bovendien beschermt u ook het milieu, want bussen en auto’s die te veel stoffen uitstoten die schadelijk zijn, worden gewoonweg afgekeurd. Vergeet overigens niet dat zo’n keuring echt een momentopname is. Of uw auto ook de maanden die volgen nog veilig blijft om mee te rijden, is na een APK niet te zeggen. Zorg er dus ook voor dat u regelmatig uw auto voorziet van een onderhoudsbeurt.


Wanneer uw auto APK keuren?

Heeft u een nieuwe auto en rijdt deze op benzine? Dan komt er na het verstrijken van vier jaar voor het eerst een APK aan te pas. Als dat achter de rug is, moet een benzineauto om de twee jaar een keuring krijgen. Dat gaat net zo lang door totdat het voertuig een leeftijd heeft van acht jaar. Vanaf dat moment moet uw benzineauto elk jaar gekeurd worden. Rijdt u rond in een dieselauto? Dan ligt het net even wat anders. U heeft dan de allereerste APK al na drie jaar. Waarna de auto vervolgens elk jaar gekeurd moet worden.

Wat kost een keuring?

Al vanaf € 24,95 wordt uw auto gekeurd terwijl u wacht en rijdt u er dus dezelfde dag weer mee naar huis (mits de auto goedgekeurd wordt). 

Onze APK prijs vanaf € 24,95 all-in is inclusief BTW en afmelden. Ook voor overige wettelijk verplichte zaken als roetmeting en EOBD-test rekenen wij géén extra kosten. Als uit de keuring blijkt dat er reparaties noodzakelijk zijn om uw auto aan de keuringseisen te laten voldoen dan krijgt u áltijd eerst een prijsopgave. Zonder uw toestemming kunnen wij niets repareren. U staat dus nooit voor een verrassing.

APK met een onderhoudsbeurt

Soms voeren we een keuring separaat uit, maar regelmatig wordt deze gecombineerd met een reguliere onderhoudsbeurt. Door de onderhoudsbeurt en de APK te combineren, bespaart u tijd. U hoeft nu namelijk maar één keer de garage te bezoeken.

Moet uw voertuig ook gekeurd worden in verband met de APK en wilt u ons daarvoor inschakelen? Kom langs zonder afspraak, neem contact op of plan online een afspraak in onze werkplaats in.

 

Plan nu uw afspraak