Bandenservice

Uw autobanden zijn belangrijker dan u denkt. De vier banden van uw auto hebben een verantwoordelijke taak. Ze dragen het gewicht van de auto, de inzittenden en uw bagage. Ook spelen ze een cruciale rol bij het weggedrag van uw auto: optrekken, remmen, het opvangen van dwarskrachten in bochten en grip op nat wegdek. De juiste banden zijn daarom erg belangrijk. Wij zorgen voor de juiste basis. Voor elke auto plaatsen wij de meest geschikte autoband. Dit doen wij het hele jaar door. U heeft de keuze uit een breed assortiment kwaliteitsmerk banden. Bij ons vindt u altijd de juiste band die past bij uw budget. Wij leveren topkwaliteit banden tegen de scherpste prijs.

Zomer- en winterbanden

Veilig op weg betekent ook het tijdig wisselen van zomer- naar winterbanden (en vice versa). Winterbanden hebben een grover profiel en een andere rubber samenstelling, waardoor ze meer grip hebben op gladde wegen. Als de temperatuur onder de 7 graden komt te liggen functioneren winterbanden beter dan zomerbanden. Zomerbanden zijn juist zeer geschikt voor wat drogere tijden. Warmere temperaturen stellen namelijk andere eisen.

Bandenopslag

Natuurlijk kunt u uw zomer- of winterbanden thuis opslaan. Maar voor bandenopslag kunt u ook bij Legmeer Automotive terecht. Wij slaan uw banden veilig op in onze bandenopslag. Zo heeft u er thuis geen gedoe van.

Hoe werkt het?

Wanneer u een afspraak maakt voor de bandenwissel, kunt u aangeven of de banden moeten worden opgeslagen. Wij regelen de rest. Als het tijd is voor de volgende bandenwissel hebben we uw banden direct bij de hand.

Uitlijnen voor alle personenauto's en bestelwagens

Tijdens het autorijden kan het altijd gebeuren dat u over de stoeprand of door een kuil rijdt. Dit kan tot gevolg hebben dat de wielas niet meer recht staat. U stuurt niet meer gemakkelijk, u verbruikt meer brandstof of uw auto wijkt steeds uit. De banden slijten niet meer gelijkmatig en ook dat kost geld. Maar veel belangrijker nog is uw veiligheid. Een auto met een onregelmatige uitlijning is levensgevaarlijk op de weg. U brengt niet alleen uzelf in gevaar, maar ook uw medeweggebruikers. Legmeer Automotive krijgt uw auto weer veilig op de weg. Wij lijnen uw auto voor u uit, zowel personenauto’s als bestelwagens.

Eenmaal weer op de weg merkt u meteen dat uw auto weer comfortabel rijdt. 

Een goed uitgelijnde en gebalanceerde auto:

  • Trekt niet meer scheef
  • Trilt niet meer
  • Verbruikt minder brandstof
  • Vertoont minder bandenslijtage
  • Vertoont gelijkmatige bandenslijtage
  • Is veiliger en rijdt comfortabeler

Meer weten? Informeer naar de mogelijkheden!

Plan nu uw afspraak